Taxi de Jonge - Poortvliet

Taxi De Jonge voelt vertrouwd voor Fabian Joppe

Op 4-jarige leeftijd werd Fabian Joppe geopereerd aan een hersentumor. Het jochie uit Scherpenisse moest na een zware en riskante operatie met grote regelmaat naar het Erasmus MC in Rotterdam voor een serie van ruim 30 bestralingen. “Vanaf het moment dat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen maken wij gebruik van Taxi De Jonge. De liefdevolle manier waarop hun chauffeurs met Fabian omgaan doen niet alleen hem, maar ook ons als ouders bijzonder goed”, vertelt moeder Saroya Joppe.

Dagelijks patroon

Fabian geniet van het fietsen op zijn driewielfiets en van het gamen op zijn Nintendo Switch. Zeker in de periode dat het coronavirus voor allerlei beperkingen zorgden brachten dat soort dingen extra afleiding. Maar Fabian was blij dat hij weer naar de revalidatie en school toe kon. Hoe vaak de chauffeurs van Taxi De Jonge al bij hen voor zijn komen rijden heeft Saroya niet bijgehouden. “Dat zijn inmiddels talloze ritten geweest”, zegt zij. “Fabian gaat dagelijks naar revalidatiecentrum Reigersbos in Goes. De revalidatie wordt afgewisseld met aangepast onderwijs op de Mytylschool in Goes. Ook moet hij regelmatig voor controle naar het Erasmus MC in Rotterdam. Passend vervoer is voor hem dus essentieel.”

Comfortabel en veilig

Hij kan enkele stapjes doen, maar Fabian is vooral aangewezen op zijn rolstoel. Ook communiceren gaat moeizaam als gevolg van de ingrijpende hersenoperatie die hij in 2013 moest ondergaan. “Het is echt hartverwarmend om te zien hoe de taxichauffeurs daarmee omgaan. Fabian voelt zich zichtbaar comfortabel en veilig bij hen in de auto. Via onze zorgverzekeraar kunnen wij in ieder geval nu nog 3 jaar lang gebruikmaken van de goede zorg en betrouwbare service van Taxi De Jonge. Dit is voor ons en onze zoon een heel belangrijke voorziening”, aldus Saroya.