Taxi de Jonge - Poortvliet

Taxichauffeur Hans Roggeband: “Ik zit liever achter het stuur dan achter de geraniums”

Tot 2007 waren Hans Roggeband en zijn vrouw bijna dag en nacht bezig in hun supermarkt in Oud-Vossemeer. Aan dat drukke bestaan kwam na de verkoop van het familiebedrijf een einde. “Ik vond mezelf veel te jong om achter de geraniums te gaan zitten. Autorijden heb ik altijd al leuk gevonden en via mijn werk als chauffeur bij Taxi De Jonge blijf ik meteen ook lekker onder de mensen. Met name het zorgvervoer is heel dankbaar werk”, stelt Hans.

Persoonlijk contact

Bij Taxi De Jonge krijgt voormalig ondernemer Hans Roggeband veel mensen in de auto die zijn aangewezen op zorgvervoer. “Ik rijd veelvuldig naar regionale ziekenhuizen voor bestralingen, nierdialyse, medische controle, speciaal onderwijs en therapieën. Je bouwt echt een band op met de meeste mensen die je met grote regelmaat in de taxi hebt.” Dat persoonlijke contact vindt Hans een belangrijk onderdeel van zijn werk. “Ik sta er steeds weer van versteld hoe mensen die slecht nieuws van hun arts hebben gekregen, zich weer oprichten en vol energie het behandeltraject ingaan. Daar heb ik diep respect voor.”

Eigen inbreng

Over zijn rol als taxichauffeur is Hans duidelijk. “Je doet gewoon zo goed en professioneel mogelijk je werk. Het gaat erom dat mensen zich veilig en prettig voelen tijdens de taxiritten. Zeker als je vaker met dezelfde passagiers rijdt ontstaan er persoonlijke gesprekken en ben je een soort van steun en toeverlaat voor degene die naast je zit. Soms maak ik het mee dat mensen liefst nog een blokje om zouden willen rijden omdat ze dan hun verhaal af kunnen maken. Maar het komt natuurlijk ook voor dat er mensen waar je vaak mee gereden hebt komen te overlijden. Ik koester het kleinschalige en de ons-kent-ons cultuur bij Taxi De Jonge. We hebben een klein team met prima collega’s en met de dochter van Miriam Govers-De Jonge staat ook de volgende generatie van het 100 jaar jonge taxibedrijf ook al weer gereed. Je voelt je echt gewaardeerd en je kunt veel van jezelf in je werk leggen”, besluit de ervaren taxichauffeur uit Tholen.